סיורים בעקבות התפתחות התעופה הישראלית, לקבוצות מאורגנות ומטיילים פרטיים
חדש-שדה החלומות
70 שנות שדה התעופה בהרצליה במלחמה ובשלום (יחד עם צחי נבו) ביקור בשדה התעופה שעליו ניטש בשנים האחרונות מאבק איתנים, בהרצליה (בית קינן ההיסטורי) ובכפר-שמריהו (בית שמריהו לוין שבו שוכנת המועצה המקומית כפר-שמריהו סיפורו של ״פנסיון פלק״, אשר בו התארחו וגרו טייסי המח״ל של ״טייסת הקרב הראשונה״ במלחמת העצמאות ו-״בית סניור״ שהקים הטייס אל״מ בוריס סניור ז״ל לזכר אחיו הטייס שנפל במלחמת העולם השניה. טיול של חצי יום עם אוטובוס. היכרות עם משארים אחרונים של ימי תש״ח בנופו המשתנה של השרון ומפגש בלתי אמצעי עם אהבת התעופה ואוהבי הטיס שבקרבנו - יורשיהם של אבירי השחקים של מלחמת העצמאות.
חדש-סיור עם מעוף בגלריה עם כנפיים
בפרדייב שבחוף הבונים, במועדון הצניחה המוביל בארץ - בתוך מבנה ענקי ומרשים שלתוכו אסף מכול רחבי תבל הטייס והיזם דן מוקדי מטוסי וינטאג׳ משנות העשרים והשלושים מוביל אבי משה-סגל סיורי בוטיק גדושי חידוש ומעוף. זהו תור הזהב של התעופה במיטבו!
העמק הוא חלום על תעופה עברית
בשעה שהמציאות בעמק היא של תעופה צבאית מפותחת בדמות בסיס רמת דוד, הרי שהשורשים העמוקים מחד גיסא והחלום האוטופי מאידך גיסא הם של תעופה אזרחית מפותחת של ימות שלום. נצא למסע מרתק, אל סודות השדות שבעמק.
1917 המהנדס ברוך קטינקא "משדך" בין קרונית רכבת לבין מנוע של מטוס קרב גרמני ו"מטיס" אותו על פסי "רכבת העמק" – "אינדיאנה" קטינקא…! הפטנט הגאוני לא עזר לתורכים ולגרמנים לנצח במלחמה … 1937 ה"רוגטקה" האנושית משוגרת על ידי קלוב התעופה מכפר-ילדים שבגבעת-המורה, הרוכבים עליה, נער, או נערה המתמודדים לבדם עם אתגרי הדאיה. 1941 הקצין היהודי הבלגי ג'ון הוק סולל בשרות קורפוס המהנדסים של הוד מלכותו את שדה התעופה הצבאי רמת-דוד – זמני, לשעת חירום בלבד … ראש "ועד גוש יישובי נהלל", שליח הציבור המקומי, עקיבא גולדשטיין, מתיידד עימו ומנהל את המשא ומתן להחכרת הקרקע לאדוניה החדשים. לימים, בשירות חיל-האוויר הישראלי, תהיה רמת-דוד לשדה התעופה הצבאי המרכזי בצפון הארץ. מעמק יזרעאל, ערש ההתיישבות החקלאית יצאה גם בשורת התעופה העברית ! !
נצא למסע בעקבות זהרה לביטוב, בת חלוצים מהקיבוץ הראשון בהר - קרית ענבים, לוחמת פלמ"ח ובוגרת "ליל-הגשרים", שסיפור אהבתה וגעגועיה לשמוליק ממשיך להרטיט לבבות. חלוצת תעופה, שסימנה את דרכן של טייסות חיל-האוויר ובמותה הפכה לנציגתו של דור ולגיבורת תרבות.
בלילה הסוער של ה- 25 בפברואר 1946 , הגיחו מתוך העלטה בהתגנבות יחידים שלוש חוליות של לוחמים מאומנים ונחושים ונעו לעבר שלושה משדות התעופה השמורים ביותר של חיל האוויר המלכותי הבריטי בפלסטינה . מטרתם של לוחמי אצ"ל ולח"י אלו , הייתה השמדת המפציצים ומטוסי הקרב שעסקו בצייד אוניות המעפילים , אשר נשאו את "שארית הפליטה" לחופי הארץ . עמוסים במטעני נפץ ובסולמות חדרו צוותי הקרב ליעדיהם בסירקין בלוד ובקסטינה (חצור) ופוצצו עשרות ממטוסי חיל האוויר המלכותי שחנו בהם . אולם , ההשתלשלות הדרמטית של האירועים בארץ- ישראל מכאן ואילך השכיחה את "ליל המטוסים" ומחקה את הדיו מלב האומה . אנו ננסה לשחזרו במסע שיפתח בסירקין , יימשך בלוד ויסתיים בחצור . בדרכנו נחלוף על פני בסיס תל- נוף (עקיר) ונספר על גניבת הנשק הגדולה של האצ"ל משם , שהסתבכה וסופה שמבצעיה נמלטו כשהם ספונים "שבעה עשר בג'יפ" . את שורת פעולות הקומנדו הנועזות של המחתרות נגד בסיסי חיל האוויר הבריטי נשחזר בהובלתם ובהנחייתם הפעילה של המתכננים והמבצעים יוצאי המחתרות. צילמה טלילה רבי מחברת 'טיולי מאורות'
מסע בצפון הארץ בכלל וסביב הכנרת בפרט בעקבות גיבורי אוויר – עטורי תהילה וטראגיים, הפותח בפנתיאון שמנהל ד"ר נורברט שווקה לטייסים הגרמנים בנצרת, ממשיך מסע בהנחיית אבי משה-סגל בצפון הארץ והכנרת בעקבות גיבורי אווירלאנדרטה שמטפח ירח פארן לטייסים התורכים שנפלו בסמוך לקיבוץ האון ב-27 בפברואר 1914 ולסיפור "הסרט התורכי" שלהם ומסתיים ב"בית הצנחן" בקיבוץ מעגן, המנציח טרגדיה כפולה ומכופלת – הן זו של צנחני הישוב המעטים לקהילות מרכז אירופה תחת הכיבוש הנאצי במלחמת העולם השנייה והן האחרת ,שהתרחשה באזכרה שנערכה להם כאן ב-29 ביולי 1954... תהיה זו מחווה לגיבורי האוויר, שבאו מרחוק עם איגרת ובה מסר חדש – לא הגיעו ליעדם ולא שבו ממנו ... יהיה זה ניסיון להעריך את פועלם ולהבין את הקרבתם. בדרכנו נעבור גם במנחת אחד ביבנאל שאליו הגיעו בחשאי שתי טיסות העפלה אווירית מעיראק ובמנחת אחר בה, שממנו פעלה "טייסת הגליל" האגדית בשיאה של מלחמת העצמאות... נצפה על "שדה תעופה הגליל" של מטוסי הים הבריטיים הענקיים בקו לונדון-בומבי בחוף "הלידו" בטבריה ונתוודע לאירוע"תקרית ספינת המשמר" ב-15 באוגוסט 1966, שבו הופל מטוס מיג 17סורי באש מקלעו של האנזי, מפקד כלי השייט